Vreme: Zjasnilo se bo

Ljubljana, 26. maja - Ponoči se bo povsod zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem do 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo sončno. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 24, na Primorskem okoli 26 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo in ponedeljek se bo nadaljevalo sončno vreme. Možnost popoldanskih ploh in posameznih neviht se bo povečala. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka s središčem nad Britanskim otočjem. Od severovzhoda bo nad naše kraje dotekal vse bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči se bo v krajih severno od nas zjasnilo. V krajih vzhodno in zahodno od nas pa bo možna tudi kakšna ploha ali nevihta. Ob Jadranu bo pihala burja. V soboto bo večinoma sončno, v alpskem svetu je popoldne možna kakšna ploha ali nevihta. Ob Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.

ej/ej
© STA, 2023