Micotakis ob volitvah poziva k močnejši Grčiji

Atene, 21. maja - V Grčiji danes potekajo parlamentarne volitve. Trenutni premier, konservativni Kiriakos Micotakis, je ob oddaji glasovnice pozval volivce, naj ga vrnejo na oblast za močnejšo državo. Njegov glavni nasprotnik, nekdanji premier Aleksis Cipras, je državo pozval, naj obrne list in po štirih težkih letih izbere pošteno vlado za boljšo prihodnost.

Grčija, Atene.
V Grčiji danes potekajo najbolj nepredvidljive volitve v zadnjem desetletju, ki jih bodo v primeru tesnega izida verjetno morali ponoviti. Konservativni premier Kiriakos Micotakis si prizadeva za drugi mandat, vrnitve na čelo vlade pa si želi tudi njegov predhodnik, vodja leve Sirize Aleksis Cipras.
Premier Kiriakos Micotakis.
Foto: dpa/STA

55-letni Micotakis je volivce pozval, naj ne zapravijo težko izbojevane gospodarske stabilnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Danes glasujemo za našo prihodnost, za več in boljša delovna mesta, za učinkovitejši zdravstveni sistem, za močnejšo državo s pomembno vlogo v Evropi in zaščitenimi mejami, je dejal.

Njegov glavni nasprotnik, vodja leve Sirize Cipras, pa je opozoril, da so rožnati statistični podatki v nasprotju z naraščanjem revščine in da plače ne sledijo naraščajočim cenam.

np/mde/np
© STA, 2023