Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 21. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LOS ANGELES - Košarkarji Denver Nuggets so v tretji tekmi konferenčnega finala zahodne konference na gostovanju prepričljivo premagali Los Angeles Lakers s 119:108. Denver zdaj vodi že s 3:0 v seriji na štiri zmage in je le še zmago oddaljen od velikega finala lige NBA. Vlatko Čančar v dresu Denverja tokrat ni dobil priložnosti za nastop.

RIM - Kazahstanka Jelena Ribakina je zmagovalka teniškega turnirja serije WTA 1000 v Rimu z nagradnim skladom 3.572.618 evrov. Šesta igralka sveta je v finalu premagala 30. nosilko turnirja, Ukrajinko Anhelino Kalinina, potem ko je ta zaradi poškodbe predala dvoboj v drugem nizu pri zaostanku z 0:1. Ribakina je prvi niz dobila s 6:4.

RALEIGH - Hokejisti Florida Panthers so tudi na drugi gostujoči tekmi konferenčnega finala vzhodne konference premagali Carolino Hurricanes in vodijo z 2:0 v zmagah v seriji na štiri zmage. Sinoči so spet slavili po podaljšku, tokrat z 2:1.

TIJUANA - V Mehiki je na preizkušnji amaterske serije relija prišlo do strelskega napada, v katerem je bilo ubitih najmanj deset ljudi, ranjenih pa vsaj devet, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se opira na vire domačih oblasti.

SAN SALVADOR - V soboto je bilo v stampedu na stadionu v Salvadorju, kjer so se nogometni navijači zbrali na lokalnem turnirju, ubitih 12 ljudi, poročilo lokalne policije povzema francoska tiskovna agencija AFP.

SALT LAKE CITY - Američanka Natalia Grossman je zmagovalka tretje tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani. V domačem Salt Lake Cityju je v finalu edina osvojila vse štiri vrhove in prepričljivo ugnala tekmice. V polfinalu je kot edina Slovenka nastopila Katja Debevec in zasedla končno 13. mesto.

NEW YORK - Američan Brooks Koepka je prišel v vodstvo po končanem, deževnem tretjem dnevu drugega velikega turnirja sezone v golfu, 105. prvenstva PGA na igrišču Oak Hill v Rochestru v ZDA. Štirikratni zmagovalec turnirjev major je v treh dneh porabil 204 udarce, kar je šest udarcev pod parom igrišča.

nem/alz/nem
© STA, 2023