Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 13. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

L'AQUILA - Ker je bil prevoz do hotela za kolesarje na prvem gorskem cilju dirke po Italiji slabo organiziran, so se nekateri kolesarji po sedmi etapi v dolino odpeljali s helikopterjem. Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je preko sporočila za javnost opozorila kolesarje, da jih lahko doleti kazen.

LE MANS - Motociklistični svetovni prvak Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) si je privozil najboljši startni položaj na dirki svetovnega prvenstva v francoskem Le Mansu. V elitnem razredu motoGP je v današnjih kvalifikacijah premagal povratnika po poškodbi Španca Marca Marqueza (Honda), tretji je bil Italijan Luca Marini (Ducati VR46).

RIO DE JANEIRO - Brazilski nogometni klub Athletico Paranaense je zaradi vpletenosti v stavniški škandal in prirejanja izidov tekem odpustil dva nogometaša. V Braziliji so v zadnjih dneh zaradi podobnih razlogov skupno suspendirali osem igralcev prvoligaških klubov.

BRUSELJ - Belgijski nogometaš Axel Witsel je po 130 mednarodnih tekmah napovedal upokojitev iz belgijske reprezentance. Največji uspeh je zdajšnji član Atletico Madrida, ki ga kot kapetan vodi Slovenec Jan Oblak, 34-letnik z rdečimi vragi dosegel na mundialu 2018 v Rusiji s tretjim mestom. Igral je na svetovnih prvenstvih 2014, 2018 in 2022 ter na eurih 2016 in 2020.

LOS ANGELES - Prvaki severnoameriške košarkarske lige NBA Golden State Warriors so obstali v 2. krogu končnice zahoda, potem ko so jih po šestih tekmah s 4:2 v zmagah izločili Los Angeles Lakers. Slednji so šesto tekmo v domači dvorani dobili s 122:101. V konferenčni finale so se uvrstili tudi igralci Miami Heat, ki so na vzhodu s 4:2 premagali New York Knicks, potem ko so na šesti tekmi zmagali s 96:92.

TORONTO - Hokejisti Florida Panthers so na peti tekmi končnice vzhoda po podaljšku v Kanadi s 3:2 premagali domače Toronto Maple Leafs in se v boju na štiri zmage s 4:1 uvrstili v finale vzhodne konference. Na zahodu so v izenačenem dvoboju med Vegas Golden Knights in Edmonton Oilers povedli vitezi s 3:2, potem ko so peto tekmo doma dobili s 4:3.

zza/tb/zza
© STA, 2023