Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 12. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PHOENIX - Košarkarji Denver Nuggets so se v severnoameriški ligi NBA prebili v finale zahodne konference. Na šesti tekmi konferenčnega polfinala so v gosteh premagali Phoenix Suns s 125:100 in tako slavili v zmagah s 4:2. Vlatko Čančar je igral dobri dve minuti za Denver in prispeval podajo. V vzhodni konferenci pa so Boston Celtics izid v zmagah izenačili na 3:3, potem ko so v gosteh ugnali Philadelphia 76ers s 95:86.

LJUBLJANA - Slovenska hokejska reprezentanca, ki jo v soboto čaka prva tekma na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Rigi proti Švici, je tik pred zdajci doživela spremembo v igralskem kadru. Poškodovanega branilca Matica Podlipnika je zamenjal Nejc Stojan, so sporočili s Hokejske zveze Slovenije.

RALEIGH - Hokejisti Caroline Hurricanes so na peti tekmi polfinala vzhodne konference v severnoameriški ligi NHL doma po podaljšku premagali New Jersey Devils s 3:2 in se s 4:1 v zmagah uvrstili v konferenčni finale. V zahodni konferenci pa so Dallas Stars povedli s 3:2 v zmagah proti Seattle Kraken, potem ko so zmagali s 5:2.

MONTEVIDEO - Argentinec Marcelo Bielsa bo prevzel vodstvo urugvajske nogometne reprezentance in jo vodil vsaj do svetovnega prvenstva 2026, je v četrtek sporočila urugvajska nogometna zveza. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, sta se strani že dogovorili za sodelovanje, manjka le še podpis pogodbe. Urugvajska vrsta je bila brez selektorja od izteka pogodbe z Diegom Alonsom po izpadu v skupinskem delu svetovnega prvenstva 2022.

lr/lr
© STA, 2023