Vreme: Danes bo pretežno oblačno

Ljubljana, 12. maja - Pogoste bodo krajevne plohe, sredi dneva in popoldne bodo možne tudi posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Jutranje temperature bodo od 5 do 11, najvišje dnevne od 13 do 18, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo večinoma oblačno z občasnim dežjem. V ponedeljek se bo delno razjasnilo, popoldne bodo posamezne plohe. Nekoliko topleje bo.

Vremenska slika: Nad Sredozemljem je ciklonsko območje. Nad našimi kraji se zadržuje razmeroma hladen, vlažen in nestabilen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in v soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne.

Biovreme: Danes in v soboto bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.

snk/snk
© STA, 2023