V ZDA kazenska ovadba zoper republikanskega kongresnika Santosa

New York, 10. maja - Ameriški zvezni tožilci so zaradi škandalov z izmišljenimi podatki v njegovem življenjepisu in spornega ravnanja z donacijami med volilno kampanjo vložili kazensko ovadbo proti newyorškemu republikanskemu kongresniku Georgeu Santosu, je včeraj poročala televizija CNN. Santos mora že danes priti pred zvezno sodišče v New Yorku.

ZDA, Washington D.C.
Ameriški zvezni tožilci so zaradi škandalov z izmišljenimi podatki v njegovem življenjepisu in spornega ravnanja z donacijami med volilno kampanjo vložili kazensko ovadbo proti newyorškemu republikanskemu kongresniku Georgeu Santosu.
Foto: Xinhua/STA

Natančna vsebina obtožnice ni znana. Kongresnika, ki je bil lani izvoljen za predstavnika okrožja, ki vključuje dele Long Islanda in Queensa, preiskuje več sodišč in tudi odbor za etiko predstavniškega doma kongresa.

Santosu očitajo kršitev zakonov o financiranju volilne kampanje ter o navzkrižju interesov, goljufije s kreditnimi karticami in laganje o svojem življenjepisu.

Santos je priznal, da je podal nekaj zavajajočih trditev o svoji izobrazbi in finančnem stanju, vendar še naprej zavrača resnejše obtožbe.

mc/rp/mc
© STA, 2023