Predsednica republike kronanje Karla III. izkoristila tudi za srečanja z državniki

London, 6. maja - Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je danes s soprogom Alešem Musarjem v Westminstrski opatiji v Londonu udeležila kronanja britanskega kralja Karla III. in njegove soproge Camille. Novemu kralju je ob tem zaželela veliko modrosti, razuma ter zdravja. Izrazila je prepričanje, da se bodo odlični odnosi med Slovenijo in Združenim kraljestvom nadaljevali tudi v času vladanja novega kralja.

Velika Britanija, London.
Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je danes s soprogom Alešem Musarjem v Westminstrski opatiji v Londonu udeležila kronanja britanskega kralja Karla III. in njegove soproge Camille.
Foto: UPRS

Že včeraj se je Pirc Musar s soprogom udeležila sprejema za voditeljice in voditelje v Buckinghamski palači. Tam se je kralj po njenih besedah spomnil na obisk v Sloveniji leta 1998 ter dejal, da imamo lepo deželo s čudovito naravo.

Tako sprejem kot čas pred današnjim kronanjem je predsednica izkoristila tudi za srečanja s številnimi svetovnimi voditeljicami in voditelji, med drugim s predsednicama Evropske komisije in Evropskega parlamenta.

spo/lkr/spo
© STA, 2023