Neurje na severu Italije terjalo dve smrtni žrtvi

Rim, 3. maja - Severno Italijo je zajelo močno neurje, ki je danes v deželi Emilija-Romanja terjalo dve smrtni žrtvi, še eno osebo pa pogrešajo. Zaradi so evakuirali več kot 250 ljudi. Na območju pokrajine Ravenna so zaradi nenadnih poplav in zemeljskih plazov evakuirali več kot 250 ljudi. V pomoč civilni zaščiti in gasilcem, ki so ponoči opravili 400 intervencij, so vpoklicali tudi vojsko.

Italija, Emilija-Romanja.
Severno Italijo je zajelo močno neurje, ki je danes v deželi Emilija-Romanja terjalo dve smrtni žrtvi, še eno osebo pa pogrešajo. Zaradi nenadnih poplav in zemeljskih plazov so evakuirali več kot 250 ljudi. Predsednik Emilije-Romanje Stefano Bonaccini je napovedal, da bo Rim zaprosil, naj za deželo razglasi izredne razmere.
Foto: ANSA/STA

Na štirih območjih Emilije-Romanje je bil za četrtek zaradi poplav razglašen rdeči alarm. Za večji del preostale dežele pa bo veljal oranžni alarm.

Italijanska premierka Giorgia Meloni je že izrazila solidarnost z ljudmi, ki jih je prizadelo neurje. Predsednik Emilije-Romanje Stefano Bonaccini pa je sporočil, da bo italijansko vlado zaprosil za razglasitev izrednih razmer v deželi.

rpe/sg/rpe
© STA, 2023