Nagrada za najboljše ekstra deviško oljčno olje na severni polobli slovenskemu olju Jasa Cuvee

Pariz, 26. marca - Slovensko oljčno olje Jasa Cuvee proizvajalca Jasa Olje je na tekmovanju Olio Nuovo Days 2023 v Parizu prejelo nagrado za najboljše ekstra deviško oljčno olje na severni polobli, so prek družbenih omrežij sporočili s slovenskega veleposlaništva v Franciji.

Francija, Pariz.
Slovensko oljčno olje Jasa Cuvee, ki ga proizvaja Jasa Olje, je na tekmovanju Olio Nuovo Days 2023 v pariškem hotelu Ritz prejelo nagrado za najboljše ekstra deviško oljčno olje na severni polobli.
Foto: Olio Nuovo Days

Kot so zapisali na svojem profilu na Facebooku, je zmagovalca tekmovanja v petek v prostorih Le Cordon Bleu Paris v Parizu razglasila ustanoviteljica Olio Nuovo Days Emmanuelle Dechelette.

Slaščičarski mojster hotela Ritz bo v naslednjih dveh tednih ustvaril poseben recept, navdihnjen z zmagovalnim oljčnim oljem, so napovedali.

Proizvajalec Jasa Olje je svojo dejavnost začel leta 1994, ko so na območju nad Tržaškim zalivom zasadili prvi nasad stotih oljk. Danes imajo na enem hektaru površine štiri oljčnike oz. 300 oljk sorte mavrino, belica in leccino.

mrn/spo/mrn
© STA, 2023