Začenja se pomladanski Teden restavracij

Ljubljana, 24. marca - Začenja se pomladanski Teden restavracij, v katerem bo sodelovalo 108 restavracij z vse Slovenije, od tega tudi dve z Michelinovo zvezdico.

Ljubljana.
Kosilo, obrok.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Organizatorji dogodka tokrat v osredje postavljajo trajnostno naravnanost pri pripravi hrane s poudarkom na čim manjših količinah zavržene hrane in čim več ponovne uporabe sestavin.

Tednu restavracij, ki bo trajal do 2. aprila, se je letos na novo pridružilo sedem restavracij.

Sodelujoče restavracije bodo svoje kulinarične zgodbe predstavile s posebnimi meniji po ceni 23 evrov. Bolje ocenjene restavracije pa lahko poleg navedene cene uveljavljajo tudi doplačilo za kakovost.

Vse informacije o načinu rezervacije, razpoložljivih mestih in izboru menijev so dostopne na spletni strani Tedna restavracij.

las/jes
© STA, 2023