Novi predsednik Fidesa Damjan Polh

Ljubljana, 14. marca - Delegati Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides so na letni konferenci za novega predsednika izvolili anesteziologa iz izolske bolnišnice Damjana Polha, dosedanjega podpredsednika sindikata in člana Fidesove pogajalske skupine. Nadomestil bo dosedanjega predsednika Konrada Kuštrina, ki je Fides vodil skoraj 30 let.

Ljubljana, Fides.
Delegati Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides so na današnji letni konferenci za novega predsednika izvolili anesteziologa iz izolske bolnišnice Damjana Polha, dosedanjega podpredsednika sindikata in člana Fidesove pogajalske skupine.
Foto: Fides

Izvolitev za Polha pomeni velik izziv, veliko nalogo in težko delo. Trudil se bo, da bo prenos funkcije čim manj boleč, da ga kolegi ne bodo toliko občutili in da bo Fides spet tisto, kar je vse doslej bil s Kuštrinom.

Poudaril je, da je sindikat trenutno osredotočen na plačni sistem, saj potekajo pogajanja o novem plačnem stebru za zdravstvo. Po njegovih besedah je za zajezitev odhodov zdravnikov v tujino in ohranjanje javnega zdravstva nujno urediti plače v zdravstvu, pa tudi delovne pogoje.

da/apo
© STA, 2023