Vzhod Avstrije in Češko zajela neurja z močnim vetrom

Dunaj/Praga, 11. marca - Vzhod Avstrije je minulo noč zajelo neurje z močnim vetrom, katerega sunki so ponekod presegli 110 kilometrov na uro. Zaradi neurij so danes na Dunaju začasno zaprli grajski park in živalski vrt Schönbrunn, v Linzu pa je veter poškodoval streho deželnega gledališča.

Avstrija, Linz.
Vzhod Avstrije je minulo noč zajelo neurje z močnim vetrom, katerega sunki so ponekod presegli 110 kilometrov na uro. Zaradi neurij je v Linzu veter poškodoval streho deželnega gledališča.
Foto: dpa/STA

Na Dunaju, v Spodnji Avstriji in Zgornji Avstriji je veter podiral drevesa in reklamne panoje ter odnašal strešnike. V prestolnici je veter dosegel hitrost do 111 kilometrov na uro, v Buchbergu v Spodnji Avstriji pa so sunki vetra dosegli 151 kilometrov na uro.

O neurjih danes poročajo tudi iz Češke, kjer veter ovira cestni in železniški promet, več tisoč gospodinjstev pa je začasno ostalo brez oskrbe z električno energijo. Po poročanju medijev je bilo danes v nesrečah, povezanih z vremenom, poškodovanih več kot 20 ljudi.

mc/vr/mc
© STA, 2023