Ministrstvo: Pahorjeva nagrada Alcide De Gasper mora biti vplačana v državni proračun

Ljubljana, 7. marca - Nagrada Alcide de Gasperi, ki jo je pred iztekom mandata prejel nekdanji predsednik republike Borut Pahor, mora biti kot izredni prihodek vplačana v državni proračun, so za STA pojasnili na ministrstvu za finance. Sredstva naj bi v proračun nakazale oblasti avtonomne pokrajine Trento, do vplačila pa po navedbah ministrstva še ni prišlo.

Italija, Trento.
Predsednik republike Borut Pahor se je udeležil slovesnosti, na kateri je prejel nagrado Alcide De Gasperi: graditelji Evrope, ki jo podeljuje vlada avtonomne pokrajine Trento za dosežke na področju izgradnje Evrope.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Pahor je nagrado, ki jo za dosežke pri izgradnji Evrope podeljuje vlada avtonomne pokrajine Trento, prejel za prizadevanja za skupni evropski projekt. Poleg simbolnega priznanja je prejel tudi 25.000 evrov.

Sprva jih je želel podariti pediatrični kliniki, a ga je Komisija za preprečevanje korupcije opozorila, da mora nagrado nakazati v državni proračun. Po informacijah N1 pa jih je nato želel nameniti za proračun pisarne bivšega predsednika republike, a kot kaže, to ne bo mogoče.

sag/apo
© STA, 2023