Trojna avstrijska zmaga na Norveškem, Štuhec 16.

Kvitfjell, 5. marca - Avstrijka Nina Ortlieb je zmagovalka drugega superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Kvitfjellu na Norveškem. Preizkušnjo, ki so jo zaznamovale spremenljive vremenske razmere, sta na drugem in tretjem mestu končali njeni rojakinji Stephanie Venier in Franziska Gritsch. Edina Slovenka Ilka Štuhec je bila 16.

Norveška, Kvitfjell.
Avstrijka Nina Ortlieb je zmagovalka drugega superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Kvitfjellu na Norveškem. Preizkušnjo, ki so jo zaznamovale spremenljive vremenske razmere, sta na drugem in tretjem mestu končali njeni rojakinji Stephanie Venier (+0,12) in Franziska Gritsch (+0,38).
Avstrijske smučarke Stephanie Venier, Nina Ortlieb in Franziska Gritsch.
Foto: Twitter

Razmere so se izboljšale po prvi petnajsterici in Italijanka Sofia Goggia je z zelo napadalno in agresivno vožnjo prevzela vodstvo. Ko je že kazalo, da bo dobila današnjo preizkušnjo, je po 25 tekmovalkah skoraj v celoti prenehalo snežiti, kar so izkoristile Avstrijke.

Štuhec se je na progo podala s številko 22. Dolgo je bila dobro na poti, a je v spodnjem delu nekaj časa izgubila in na koncu končala z 58 stotinkami sekunde zaostanka za takrat vodilno Goggio. V boljših razmerah jo je nato prehitelo še nekaj tekmovalk.

nem/zza/nem
© STA, 2023