Metsola: Članice EU bi morale premisliti o dobavi bojnih letal Ukrajini

Lvov, 4. marca - Predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola je danes ob robu obiska v Lvovu članice EU pozvala k povečanju dobave orožja ukrajinskim oboroženim silam in resnemu premisleku o morebitni dobavi bojnih letal.

Ukrajina, Lvov.
Predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola se je danes sestala s predsednikom parlamenta Ruslanom Stefančukom, s katerim je položila cvetje k spomeniku padlim vojakom.
Foto: dpa/STA

Po srečanju z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim je izrazila upanje, da se bodo pristopna pogajanja za članstvo Ukrajine v EU začela še letos. Zelenski pa se je Metsoli zahvalil za njeno vlogo pri zagotavljanju podpore Evropskega parlamenta. Prav tako sta razpravljala tudi o možnem mirovnem vrhu s široko udeležbo držav globalnega juga, so sporočili v Kijevu.

Metsola, ki je v Lvov prispela že včeraj, se je danes sestala tudi s predsednikom parlamenta Ruslanom Stefančukom, s katerim je položila cvetje k spomeniku padlim vojakom. Prav tako se je udeležila mednarodne konference Združeni za pravico.

rpe/vb/rpe
© STA, 2023