Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 4. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

ISTANBUL - Slovenski rekorder Robert Renner je v kvalifikacijah skoka s palico na 37. dvoranskem evropskem prvenstvu v atletiki v Istanbulu izpadel na 16. mestu s 5,20 m, na repu udeleženk na 60 m ovire je bila tudi Joni Tomičić Prezelj. V cilj je pritekla na zadnjem mestu z več kot sekundo slabšim izidom (9,22) od letošnjega osebnega rekorda (8,18), ki pa ne bi bil dovolj za polfinale, teči bi morala najmanj štiri stotinke hitreje.

PLANICA - Nordijski kombinatorci na svetovnem prvenstvu v Planici danes končujejo nastope. Po skakalnem delu posamične preizkušnje na veliki skakalnici prepričljivo vodi Norvežan Jarl Magnus Riiber, s kar 147 metrov dolgim skokom je postavil rekord naprave. Najboljši Slovenec je Matic Garbajs z 22. mestom po prvem delu tekme, imel bo 3:16 minute zaostanka. Gašper Brecl je na 26. mestu, njegov zaostanek je 3:33 minute, Matija Zelnik pa na 41. in bo startal 5:16 minute za Riiberjem. Kombinatorce zadnja naloga na SP, tek na deset kilometrov, čaka ob 15. uri.

NYON - Evropska nogometna zveza (Uefa) je v petek zaradi finančne nediscipline, neizpolnjevanja zapadlih obveznosti, slovenskemu prvoligašu iz Ljubljane Olimpiji izrekla globo v višini 100.000 evrov. Gre za zadnje opozorilo pred izključitvijo iz tekmovanj pod okriljem Uefe. Ljubljanska Olimpija se je tako znašla na Uefinem črnem seznamu ekip, ki so izključene iz evropskih tekmovanj za naslednje tri sezone. A je Uefa grškemu Arisu iz Soluna, kazahstanski Astani, hrvaški Rijeki in slovenski Olimpiji začasno prekinila suspenz za obdobje naslednje sezone 2023/24.

ACAPULCO - Američan Tommy Paul in Avstralec Alex de Minaur sta finalista turnirja ATP v mehiškem Acapulcu z nagradnim skladom 2,053 milijona evrov. Paul, sedmi nosilec, je v polfinalu premagal tretjepostavljenega rojaka Taylorja Fritza, osmopostavljeni Avstralec pa četrtega nosilca Danca Holgerja Runeja.

DENVER - Nikola Jokić je dosegel 18 točk, 18 skokov in 10 podaj za svoj 25. trojni dvojček v tej sezoni za zmago Denver Nuggets proti Memphis Grizzlies s 113:97. V obračunu najboljših dveh ekip zahodne konference severnoameriške košarkarske lige NBA ni sodeloval Slovenec Vlatko Čančar. Koprčan ni igral za Denver zaradi zvina desnega zapestja.

tb/am/jz/tb
© STA, 2023