Z donacijo 20.000 evrov za prijetnejše bivanje otrok na Debelem rtiču

Ljubljana, 3. marca - Telekom Slovenije je Rdečemu križu Slovenije za obnovo mladinskega doma Morska zvezda v Zdravilišču Debeli rtič predal donacijo v višini 20.000 evrov. Z donacijo bodo v zdravilišču uredili čajno kuhinjo, da bodo otrokom na voljo malice ter ohlajen čaj za osvežitev v vročih dneh, urejena bo tudi okolica doma.

Ljubljana.
Telekom Slovenije je Rdečemu križu Slovenije za obnovo mladinskega doma Morska zvezda v Zdravilišču Debeli rtič predal donacijo v višini 20.000 evrov.
Članica uprave Telekoma Slovenije Vesna Prodnik, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije Boštjan Škufca Zaveršek in vodja Zdravilišča RKS Debeli rtič Ana Žerjal.
Foto: Telekom Slovenija

Zdravilišče na Debelem rtiču omogoča zdravstvena letovanja in rehabilitacije otrok iz vse Slovenije. V njem potekajo strokovno vodeni zdravstveni, izobraževalni in športni programi, kot so kolonije diabetikov, astmatikov ali otrok s celiakijo, letovanja otrok iz socialno ogroženih okolij ter šole in vrtci v naravi.

V njem vsako leto letuje okoli 16.000 otrok s spremljevalci iz vse Slovenije, v 67 letih delovanja pa je v njem letovalo že 600.000 otrok.

vi/lte/lte
© STA, 2023