Občina Ivančna Gorica načrtuje celovito prenovo OŠ Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični

Šentvid pri Stični, 2. marca - Občina Ivančna Gorica načrtuje celovito prenovo Osnovne šole Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični. V ta namen je že izbrala pogodbenika za izdelavo projektne dokumentacije, podjetje ARHI+, s katerim je župan Dušan Strnad včeraj tudi podpisal pogodbo. Šola bo dobila dodatne učilnice in druge prostore, še prej bo tudi celovito energetsko sanirana.

Ivančna Gorica.
Občina Ivančna Gorica je na razpisu za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin iz naslova Evropske kohezijske politike prejela 1,7 milijona evrov nepovratnih sredstev. Z njimi bodo sofinancirali energetsko sanacijo stavb OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični, podružničnih šol Višnja Gora, Krka in Temenica, vrtcev Krka in Ivančna Gorica (enota Čebelica Šentvid pri Stični), Knjižnice Ivančna Gorica in Zdravstvenega doma Ivančna Gorica.
Foto: Občina Ivančna Gorica

V okviru prenove načrtujejo preureditev treh učilnic za odrom v avli šole in izgradnjo treh novih nad njimi. Dodatno načrtujejo še vsaj eno učilnico, tri kabinete in dva prostora za svetovalno službo. Povečali bodo zbornico, kuhinjo z jedilnico in garderobe ter zgraditi hodnik v 1. nadstropju, ki bo tri nove učilnice povezoval s starim delom šole.

Začetek del načrtujejo za pomlad prihodnje leto. Letos poleti nameravajo izvesti tudi celovito energetsko sanacijo šolskih prostorov in telovadnice.

* popravljeno ime župana ob 10.45

ako/apo
© STA, 2023