Ravnanje ljubljanskih svetnikov Gibanja Svoboda bodo obravnavali organi stranke

Ljubljana, 28. februarja - Ravnanje ljubljanskih svetnikov Gibanja Svoboda, ki so na ponedeljkovi seji glasovali za dodatek za delovno uspešnost direktorici ZD Ljubljana Antoniji Poplas Susič za leto 2021, bodo obravnavali organi stranke. Gibanje Svoboda namreč podpira stališče ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, da k sklepu ne poda soglasja, so sporočili.

Ljubljana, Mestna hiša.
Seja mestnega sveta Mestne občine Ljubljana, na kateri so med drugim odločali o podelitvi nagrade za delovno uspešnost vodstvu ZD Ljubljana za leto 2021 ter obravnavali predlog poslovnega načrta javnega podjetja Žale za leto 2023.
Foto: Bor Slana/STA

Menijo, da so mestni in občinski svetnice in svetniki pri svojih odločitvah sicer avtonomni, a avtonomnost s seboj prinaša posameznikovo odgovornost do volivk in volivcev, ali izpolnjujejo dane obljube.

Odstopanje od obljub, programa in vrednot, ki so jih zagovarjali in bili zaradi njih izvoljeni, ni politika Gibanja Svoboda. Za ravnanje, ki ni v skladu s politiko stranke, morajo posamezniki odgovornost prevzeti s svojim imenom in priimkom, ne pa v imenu stranke, so zapisali v sporočilu za javnost.

npe/apo
© STA, 2023