Pregled - Slovenija, 26. 2. (nedelja)

Ljubljana, 26. februarja - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije v nedeljo, 26. februarja.

PLANICA - Slovenska reprezentanca v postavi Ema Klinec, Nika Križnar, Timi Zajc in Anže Lanišek je na mešani ekipni tekmi v smučarskih skokih osvojila prvo medaljo na domačem svetovnem prvenstvu v Planici. Na srednji skakalnici je osvojila bronasto odličje. Zlato je pripadlo Nemcem, srebro pa Norvežanom.

PLANICA - Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je v Planici, kjer poteka svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, gostil avstrijskega kolega, sicer podkanclerja Wernerja Koglerja. Ogledala sta si dve tekmi, v neuradnem pogovoru pa sta se med drugim dotaknila sodelovanja na področju športa ter vlaganj v šport in infrastrukturo.

LJUBLJANA - Potem ko je Nacionalna agencija RS za kakovost v visokem šolstvu že s prihodnjim šolskim letom zaostrila pogoje za vpis dijakov s poklicno maturo in opravljenim petim predmetom v univerzitetne študijske programe, Zveza srednjih šol in dijaških domov opozarja na diskriminacijo dijakov oziroma njihovo neenako obravnavo. Dijaki morajo biti namreč o možnostih za nadaljnje izobraževanje seznanjeni že ob vpisu v srednjo šolo.

LJUBLJANA - Na bienalu sodobne plesne umetnosti Gibanica, ki se je s podelitvijo nagrad sklenil v soboto zvečer v Stari mestni elektrarni, sta nagrado strokovne žirije za najboljšo predstavo letos prvič prejeli dve uprizoritvi - U.F.O.: Poklon Katalini Ladik in Vstajenje 2.0. Občinstvo je za najboljšo predstavo izglasovalo Venera: Med ujetostjo in letenjem.

LJUBLJANA - Večji del Slovenije je ponoči rahlo pobelil sneg, po večini države so ga zjutraj namerili kakšen centimeter. Na Primorskem je medtem vztrajala močna burja, ki je kar nekaj dela povzročila gasilcem, dežurnim delavcem cestnih in komunalnih služb ter delavcem elektro- in telekomunikacijskih podjetij.

tz/tz
© STA, 2023