Pregled - Slovenija do 15. ure

Ljubljana, 25. februarja - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije do 15. ure.

LJUBLJANA - Vodstvo SD je napovedalo novo obdobje slovenske socialne demokracije. Predsednica stranke Tanja Fajon je v nagovoru članom konference, najvišjem organu stranke med dvema kongresoma, poudarila, da SD potrebuje prenovo, da bo lahko odgovarjala na izzive časa. Prepričana je, da stranka dobiva nov politični zagon. Vsem kritikom, ki poskušajo v stranko vnesti razkol, pa sporoča, da jim ne bo uspelo.

CERKLJE NA GORENJSKEM - Nacionalni veterinarski inštitut je potrdil ptičjo gripo pri perutnini v prosti reji na območju občine Cerklje na Gorenjskem. Izvedeli so nujne ukrepe za preprečevanje širjenja bolezni, državno središče za nadzor bolezni pa je že v petek določilo tudi območje z omejitvami in ukrepe, ki se izvajajo na tem območju. Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin rejce opozarja, naj bodo pozorni in dosledno upoštevajo preventivne ukrepe.

LJUBLJANA - Gibanje ruskih državljanov v Sloveniji Slovo je na ljubljanskem Prešernovem trgu pripravilo shod v podporo Ukrajini. Kot so poudarili, se mora ruska vojaška agresija v Ukrajini končati, Rusi pa bi se morali upreti režimu predsednika Vladimirja Putina. Shoda se je udeležilo nekaj deset ljudi.

zc/zc
© STA, 2023