Mariborski zdravstveni dom z najboljšim poslovnim izidom doslej

Maribor, 20. februarja - Mariborski zdravstveni dom je lansko leto, ki je bilo sicer še vedno močno zaznamovano s covidom-19, zaključil s pozitivnim rezultatom, predvidoma v višini nekaj manj kot dva milijona evrov. Po besedah direktorja Jerneja Zavrniška je to najvišji izid v zgodovini zdravstvenega doma. Večino presežka bodo namenili za gradnjo Zdravstvene postaje Magdalena.

Maribor, ZD Maribor.
Mariborski zdravstveni dom je lansko leto, ki je bilo sicer še vedno močno zaznamovano s covidom-19, zaključil s pozitivnim rezultatom, predvidoma v višini nekaj manj kot dva milijona evrov.
Direktor mariborskega zdravstvenega doma Jernej Završnik.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Med lanskimi investicijami je bila prenova tretje etaže zdravstvenega doma na Vošnjakovi ulici, kjer so specialistične ambulante, in kleti v Sodni ulici. Končno so začeli graditi Zdravstveno postajo Magdalena ter pridobili dve novi ambulanti družinske medicine in tri nove referenčne ambulante.

Letos nameravajo v mariborskem zdravstvenem domu izvesti nadgradnjo objekta na Ulici talcev za potrebe treh ambulant družinske medicine in urediti prostore za izvajanje magnetne resonance.

ase/mo
© STA, 2023