Vladna stran s predlogom za odpravo plačnih nesorazmerij med šolstvom in zdravstvom

Ljubljana, 17. februarja - Vladna pogajalska skupina je po večurnem skupnem sestanku, sklicanem na njeno pobudo, Svizu in visokošolskemu sindikatu predstavila predlog za odpravo plačnega nesorazmerja med šolstvom in zdravstvom. Vlada je napovedala, da bo predlog sindikatoma pisno dostavila v ponedeljek do 12. ure.

Ljubljana, vlada.
Hibridna novinarska konferenca, na kateri so predstavniki finančne uprave, inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, urada za meroslovje, tržnega inšpektorata, inšpekcije za infrastrukturo in inšpektorata za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo predstavili izsledke nadzorov prodaje sadja in zelenjave na stojnicah.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj je za STA povedal, da ko dobijo vladni predlog, bodo v torek s tem seznanili glavni stavkovni odbor. Ta bo nato opredelil prihodnje ravnanje Sviza glede stavke in stavkovnega sporazuma.

Predsednik visokošolskega sindikata Gorazd Kovačič je povedal, da se pogajanja o razrešitvi stavkovnih zahtev visokošolskega sindikata se nadaljujejo 1. marca. Do takrat je dovolj časa, da stvari premislijo in se odločijo, kako reagirati na pisno ponudbo vladne strani, je po sestanku za STA dodal Kovačič.

vi/apo/apo
© STA, 2023