Vreme: Na zahodu pretežno oblačno, drugod občasno delno jasno

Ljubljana, 17. februarja - Zvečer in ponoči bo na Primorskem pretežno oblačno in ponekod megleno, drugod bo deloma jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, v severni Sloveniji malo pod 0 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo v zahodnih krajih pretežno oblačno, drugod pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na vzhodu do 15 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo pretežno oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodnik.V ponedeljek se bo delno razjasnilo.

Vremenska slika: Nad jugozahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad Skandinavijo pa je ciklonsko območje. Vremenske fronte se pomikajo proti vzhodu severno od Alp. Od zahoda doteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči in v soboto bo ob severnem Jadranu in v Furlaniji Julijski krajini pretežno oblačno, v krajih vzhodno in severno od nas pa deloma jasno. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

jkl/jkl
© STA, 2023