Urad vlade za narodnosti z video natečajem na temo zgodnjih in prisilnih porok pri Romih

Ljubljana, 14. februarja - Urad vlade za narodnosti je v okviru projekta Nacionalna platforma za Rome (Siforoma 5) pripravil video natečaj na temo zgodnjih in prisilnih porok v romski skupnosti. Nanj je mogoče prijaviti video, katerega namen bo ozaveščati in izobraževati o nesprejemljivosti zgodnjih in prisilnih porok v romski skupnosti, so sporočili iz urada.

Na video natečaj, katerega izdelki bodo namenjeni ozaveščanju romske skupnosti, predvsem mladostnikov in staršev, se lahko prijavijo posamezniki ali skupine. Poteka lahko pod mentorstvom v okviru osnovne šole, lokalne skupnosti, društev, interesnih skupin ali samoiniciativno.

Video je lahko posnet v katerem koli žanru, kot so animacija, dokumentarni film, glasbeni video in podobno, ter je lahko dolg največ dve minuti.

Postopek izbire najboljši posnetkov bo vodila strokovna komisija, ki jo bo imenoval direktor urada. Ocenjevala bo vsebinsko in tehnično izvedbo, kakovost posnetka ter idejo, sporočilnost in izvirnost. Zmagovalca bodo razglasili najpozneje do 1. maja.

Najboljši video bo dobil denarno nagrado v višini 1000 evrov, drugi 800 in tretji 600 evrov. Rok za prijavo je 31. marec.

ako/apo
© STA, 2023