Mariborska Karitas v božični akciji zbrala dobrih 8800 evrov

Maribor, 14. februarja - Mariborska Karitas je v letošnji adventno božični akciji Več luči več upanja za pomoč otrokom v stiski, zbrala dobrih 8830 evrov. Z zbranimi sredstvi so pomagali družinam, ki so zaradi trenutnih razmer, bolezni, daljše bolniške, izostanka prihodkov zaradi nezaposlenosti, v zaostanku s plačilom šolske prehrane ali oskrbnin v vrtcu.

Maribor.
Mariborska nadškofijska Karitas je v letošnji adventno božični akciji Več luči več upanja za pomoč otrokom v stiski, zbrala dobrih 8800 evrov, s čimer so pomagali družinam v stiski.
Foto: Nadškofijska karitas Maribor.

Kot je povedal predsednik mariborske Karitas Branko Maček, so potrebe velike, največje stiske pa opažajo v primerih, ko družine in posamezniki ne morejo poravnavati osnovnih položnic. Prav povečani življenjski stroški ter stroški energentov so v zadnjih mesecih največja stiska za večino prosilcev.

Nadškofijska karitas Maribor je lani pomagala 2538 ljudem v stiski. Dnevno na njihova vrata potrka tudi do 250 ljudi, ki potrebujejo pomoč. V primerjavi z letom prej je bilo izdanih pomoči za skoraj 15 odstotkov več.

gm/apo
© STA, 2023