Pregled - šport, 13. 2. (ponedeljek)

Ljubljana, 13. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v ponedeljek, 13. februarja.

GLENDALE - Kansas City Chiefs so zmagovalci lige NFL ameriškega nogometa. V 57. super bowlu so v Glendalu v Arizoni z 38:35 ugnali Philadelphia Eagles. To je bil tretji naslov za poglavarje, prvi po letu 2020. Prvič po letu 2000 in Kurtu Warnerju v dresu takratnih St. Louis Rams je najkoristnejši igralec rednega dela sezone postal tudi MVP finala, oba naziva namreč pripadata Patricku Mahomesu.

GRANADA - Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je zmagovalec dirke Jaen Paraiso Interior, španske enodnevne dirke z makadamskimi odseki. Na trasi od Ubede do Baeze je po samostojnem napadu nekaj več kot 40 km pred ciljem drugouvrščenega Britanca Bena Turnerja ugnal za 58 sekund.

LJUBLJANA - Slovenska košarkarska reprezentanca bo zadnji dve tekmi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo odigrala v precej okrnjeni postavi. Na seznamu selektorja Aleksandra Sekulića poleg igralcev iz lige NBA in evrolige manjkajo tudi Edo Murić, Zoran Dragić, Jaka Blažič in Jordan Morgan. Za tekmi proti Estoniji in Izraelu, ki na srečo reprezentance nista odločilni, saj si je Slovenija že novembra lani zagotovila mesto med 32 reprezentancami sveta, so prijavljeni Saša Ciani, Jakob Lovrenc Čebašek, Gregor Glas, Robert Jurković, Urban Klavžar, Jan Kosi, Jurij Macura, Blaž Mahkovic, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Rok Radović, Žiga Samar, Leon Stergar in Petar Vujačić.

LJUBLJANA - Košarkarji Cedevite Olimpije so se kot zadnji uvrstili na zaključni turnir pokala Spar, ki bo v četrtek in petek v Mariboru. V četrtfinalu so izločili ECE Triglav; po visoki zmagi na prvi tekmi so danes v Stožicah slavili z 91:84. Polfinala zaključnega turnirja v dvorani Lukna sta Terme Olimia Podčetrtek - Helios Suns in Gorenjska gradbena družba Šenčur - Cedevita Olimpija.

LJUBLJANA - Odbojkarska zveza Slovenije je z Mednarodno odbojkarsko zvezo podpisala petletno pogodbo o sodelovanju v programu Empowerment, ki bo slovenski ženski reprezentanci prinesla milijon evrov.

zzb/alz/lr
© STA, 2023