Cesta med Kranjem in Preddvorom znova odprta

Preddvor, 12. februarja - Cesta med Kranjem in Preddvorom je znova odprta, potem ko so jo zaradi hujše prometne nesreče pri naselju Hotemaže policisti popoldne zaprli za promet. V prometni nesreči sta bila udeležena voznica avtomobila in motorist, ki je v smrtni nevarnosti. Voznica v nesreči ni bila telesno poškodovana, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Po doslej zbranih obvestilih je 51-letni motorist vozil motorno kolo iz smeri Kranja skozi naselje Hotemaže in zaradi neprilagojene hitrosti v nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotno stran ceste. Tam je čelno trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil. Voznica osebnega avtomobila je v ovinek pripeljala pravilno, so pojasnili na PU Kranj.

Motoristu so na kraju nesreče nujno pomoč nudili gasilci in zdravstveno osebje, nakar so ga odpeljali v zdravstveno ustanovo. Cesta je bila med 16.20 in 19.40 zaprta za ves promet, obvoz pa je bil urejen.

Policisti so zavarovali kraj nesreče in opravili ogled, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil o okoliščinah prometne nesreče, so še sporočili s PU Kranj.

jhl/bst
© STA, 2023