Steinmeier in Pirc Musar izpostavila usklajenost stališč osebno in med državama

Berlin, 9. februarja - Nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier danes na predstavitvenem obisku gosti slovensko predsednico Natašo Pirc Musar. Po pogovorih sta izpostavila odlične odnose med državama in usklajenost stališč, tudi osebno, glede Ukrajine, Zahodnega Balkana, podnebnih sprememb in drugih tem. Veseli smo, da vas imamo na svoji strani, je poudaril Steinmeier.

Nemčija, Berlin.
Nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier je na predstavitvenem obisku gosti slovensko predsednico Natašo Pirc Musar. Po pogovorih sta izpostavila odlične odnose med državama in usklajenost stališč, tudi osebno, glede Ukrajine, Zahodnega Balkana, podnebnih sprememb in drugih tem.
Foto: Twitter/Nataša Pirc Musar

Nemški predsednik je skupno novinarsko konferenco začel z besedami, da danes z velikim veseljem gosti prvo žensko na čelu Slovenije. Kot je dodal, je Slovenija dokaz, da lahko majhna država doseže velike stvari.

Največ pozornosti sta sogovornika sicer namenila vojni v Ukrajini, boju proti podnebnim spremembam in ohranjanju biodiverzitete ter evropski integraciji Zahodnega Balkana. Steinmeier se je gostji posebej zahvalil za njeno zavezanost nadaljevanju pobude Brdo-Brioni.

jav/lkr/jav
© STA, 2023