Slovenija in Uzbekistan krepita gospodarsko sodelovanje

Taškent, 8. februarja - Zunanja ministrica Tanja Fajon je danes v okviru obiska v Uzbekistanu s podpredsednikom vlade za investicije in ekonomske odnose s tujino Žamšidom Hodajevim podpisala sporazum o gospodarskem sodelovanju med državama. Njegov namen je krepitev gospodarskega sodelovanja s to vodilno srednjeazijsko državo, so sporočili z zunanjega ministrstva.

Uzbekistan, Taškent.
Zunanja ministrica Tanja Fajon je v okviru obiska v Uzbekistanu s podpredsednikom vlade za investicije in ekonomske odnose s tujino Žamšidom Khodajevim podpisala sporazum o gospodarskem sodelovanju med državama.
Foto: MZZ

Na obisku jo spremljajo 12-članska delegacija gospodarstvenikov in predstavniki javne agencije Spirit. Nekatera podjetja v delegaciji že delujejo v Uzbekistanu, drugim bo sporazum po njenih besedah pomagal odpreti vrata na ta perspektiven srednjeazijski trg.

Ob tej priložnosti so pripravili tudi slovensko-uzbeški poslovni forum. Podpredsednik Hodajev je zagotovil interes in podporo uzbeške vlade slovenskim gospodarskim projektom.

bg/bg
© STA, 2023