Vreme: Ponoči bo pretežno jasno

Ljubljana, 7. februarja - Zvečer in ponoči bo pretežno jasno, proti jutru pa se bo na jugovzhodu zmerno pooblačilo. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -12 do -6, na Goriškem in ob morju malo pod 0 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo sprva precej jasno, čez dan pa se bo v notranjosti oblačnost od vzhoda povečala. Le na Primorskem bo ostalo pretežno jasno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 7 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek in petek bo precej jasno in še vedno dokaj hladno. Veter bo oslabel.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka k nam razmeroma hladen in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo še pretežno jasno. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja, ki se bo počasi krepila. V sredo bo v krajih zahodno od nas ter v Istri in v Kvarnerju pretežno jasno, drugod se bo prehodno pooblačilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja.

jkl/jkl
© STA, 2023