Pinturault na veselje domačih navijačev odbil napad Schwarza

Courchevel, 7. februarja - Francoz Alexis Pinturault je svetovni prvak v alpski kombinaciji. Na 47. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Franciji je v Courchevelu ugnal dva Avstrijca, srebrnega Marca Schwarza in bronastega Raphaela Haaserja.

Francija, Courchevel.
Francozski alpski smučar Alexis Pinturault je postal svetovni prvak v alpski kombinaciji. Na 47. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Franciji je v Courchevelu ugnal dva Avstrijca, srebrnega Marca Schwarza in bronastega Raphaela Haaserja.
Foto: dpa/STA

Za 31-letnega Pinturaulta je to sedma kolajna na SP, od tega tretja zlata. V alpski kombinaciji je slavil že leta 2019 v Areju, takrat je za 24 stotink sekunde prehitel edinega Slovenca s kolajno v kombinaciji doslej Štefana Hadalina.

Schwarz je prišel do šeste kolajne v karieri na SP, za Haaserja pa je to ob sploh prvem nastopu na svetovnih prvenstvih tudi prvo odličje.

Nihče od štirih Slovencev ni končal preizkušnje.

Martin Čater je kot najboljši po superveleslalomskem delu odpovedal nastop v slalomu. Nejc Naraločnik in Rok Ažnoh sta v njem odstopila, Miha Hrobat pa je odstopil že v superveleslalomu.

alz/ic/alz
© STA, 2023