Pregled - šport, 6. 2. (ponedeljek)

Ljubljana, 6. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v ponedeljek, 6. februarja.

MERIBEL - Italijanka Federica Brignone je nova svetovna prvakinja v alpski kombinaciji. V Meribelu je danes na prvi preizkušnji 47. svetovnega prvenstva v alpskem smučanju srebro osvojila Švicarka Wendy Holdener, bron pa Avstrijka Ricarda Haaser. Dvaintridesetletna Italijanka je osvojila svojo prvo zlato kolajno na SP in velikih tekmovanjih nasploh. Prva favoritinja Američanka Mikaela Shiffrin je v slalomskem delu preizkušnje odstopila, potem ko je že skorajda nadoknadila 96 stotink sekunde zaostanka. Slalomskemu nastopu se je odpovedala edina Slovenka na startu, Ilka Štuhec. Po superveleslalomu je bila deseta z zaostankom 1,28 sekunde.

LJUBLJANA - Anamarija Lampič, do prejšnje sezone najboljša slovenska tekačica na smučeh, je po prestopu v biatlon prispela na prizorišče svojega prvega svetovnega prvenstva v novi panogi v nemški Oberhof in na Instagramu potrdila, da bo to njeno edino SP v tej sezoni. Posledično ne bo nastopila na letošnjem SP v nordijskem smučanju v Planici, ki bo med 21. februarjem in 5. marcem. Svetovno prvenstvo v biatlonu bo na sporedu med 8. in 19. februarjem.

LJUBLJANA - Uvrstitve prvih deset igralk na svetovni teniški lestvici WTA so enake kot prejšnji teden, prav tako je 98. mesto zadržala najvišjeuvrščena slovenska igralka Kaja Juvan, Tamara Zidanšek pa je z uvrstitvijo v četrtfinale turnirja na Tajskem pridobila 15 mest, tako da je zdaj 117. igralka na svetu. Na moški razpredelnici prav tako ni prišlo do večjih sprememb, saj je bil minuli teden rezerviran za nastope v Davisovem pokalu. Na vrhu ostajajo Srb Novak Đoković, Španec Carlos Alcaraz in Grk Stefanos Cicipas, najboljši aktivni Slovenec pa je Bor Artnak na 672. mestu.

MINNEAPOLIS - Košarkarji Minnesote Timberwolves so v severnoameriški ligi NBA doma s 128:98 porazili oslabljeni Denver Nuggets, za katere niso igrali poškodovani srbski zvezdnik Nikola Jokić in še trije člani začetne peterke. V njej je bil zato tokrat slovenski reprezentant Vlatko Čančar in je v 29 minutah dosegel šest točk, pet skokov in tri podaje.

LONDON - Vodstvo elitnega angleškega nogometnega prvenstva je sprožilo preiskavo proti ekipi Manchester City zaradi domnevnega kršenja finančnega fair playja, ki jo bo opravila neodvisna komisija, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Preiskala bo poslovanje kluba med sezonama 2009/10 in 2017/18.
V premier ligi so navedli, da so branilci naslova angleškega prvaka prekršili pravila, ki se "nanašajo na pravilne informacije, ki lahko dajo resničen in pošten prikaz finančnega položaja kluba". Evropska nogometna zveza je sicer City "zaradi resnih kršitev finančnega fair playja" za dve leti že izključila iz svojih tekmovanj februarja 2020, vendar je julija istega leta mednarodno športno razsodišče Cas kazen razveljavilo.

lr/alz/tb/jz/zzb/tb
© STA, 2023