Na Hrvaškem v orkanskem vetru umrla ena oseba

Zagreb/Beograd/Sarajevo, 6. februarja - Orkanski veter je minuli vikend povzročal težave na Hrvaškem in v delih Zahodnega Balkana. Na Hrvaškem je umrla ena oseba, poškodovanih je bilo pet ljudi. Zaradi močnega vetra ponekod v državi še veljajo omejitve v prometu za nekatera vozila, prekinjeno pa je tudi obratovanje več trajektnih linij.

Hrvaška, Makarska.
Hrvaški Državni hidrometeorološki zavod je v nedeljo razglasil rdeči alarm za področje Dalmacije in Velebitskega kanala zaradi močne burje, ki bi lahko dosegla celo hitrost 130 kilometrov na uro.
Foto: Hina/STA

Življenje je v vukovarsko-sremski županiji v soboto izgubila oseba, ki je poskušala rešiti svoj čoln in se pri tem utopila, je včeraj povedal poveljnik civilne zaščite Damir Trut.

Orkanski veter je povzročil veliko materialno škodo. Najhuje je bilo v Splitu, kjer je pihal tudi z močjo do 153 kilometrov na uro.

Razmere so se danes umirile, a v nekaterih predelih države še naprej pričakujejo močan veter, posebno na območju Velebita in Biokova. Za Kvarner in Dalmacijo danes velja oranžno vremensko opozorilo, za zahodno obalo Istre pa rumeno.

tib/lkr/tib
© STA, 2023