Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 4. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

ISTANBUL - Slovenska teniška reprezentanca je izgubila dvoboj Davisovega pokala v kvalifikacijah za svetovno skupino I. V Istanbulu je morala priznati premoč Turčiji, ki je do zmage prišla po igri dvojic, v kateri sta barve Slovenije zastopala Blaž Rola in Sebastian Dominko. Turška reprezentanta Altug Celikbilek in Mehmet Cem Ilkel sta po dobrih dveh urah igre zmagala s 7:5, 4:6 in 6:4. Slovenijo letos čaka še en nastop v Davisovem pokalu, in sicer septembra v svetovni skupini II.

CHAMONIX - Francoz Clement Noel je dosegel najboljši čas prve vožnje slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v francoskem Chamonixu. Za domačim predstavnikom sta za 15 oziroma 17 stotink sekunde po prvem delu zaostala Švicarja Ramon Zenhäusern in Daniel Yule. Edini Slovenec na startu Štefan Hadalin je končal na 32. mestu in za las zgrešil finalno vožnjo. Tudi Tijan Marovt je bil na startni listi slaloma, a tega ni začel. Ponoči je namreč zaradi slabosti in bruhanja pristal na urgenci.

LJUBLJANA - Dobovec, Dobrepolje in Siliko so se sinoči uvrstili na finalni turnir pokala Terme Olimia v futsalu. Četrtega udeleženca bomo dobili danes, ko se bosta v Ajdovščini pomerila domači Kix in Bronx Škofije. Finalni turnir bo med 17. in 18. februarjem v Podčetrtku. V ponedeljek, 6. februarja, bo na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju žrebanje polfinalnih parov pokala.

DALLAS - Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić zaradi poškodbe pete ne bo odšel na serijo petih gostovanjih Dallas Mavericks, je sporočila ekipa severnoameriške lige NBA. Desno peto si je poškodoval prejšnji večer ob zmagi svojega moštva s 111:106 proti New Orleans Pelicans. Udeleženca tekme vseh zvezd sezone ne bo že v noči na nedeljo po slovenskem času proti Golden State Warriors, potem pa bodo Mavericks igrali še tekme v gosteh proti ekipam Utah Jazz, Los Angeles Clippers ter dvakrat v Sacramentu s Kings. Trener Jason Kidd je za spletno stran kluba povedal še, da bo poleg Dončića manjkal tudi poškodovani Davis Bertans, ta čas pa ostaja še odprta možnost, da bi se lahko kdo izmed omenjene dvojice ekipi pridružil na teh gostovanjih pozneje.

NEW YORK - Ekipa Boston Celtics, ki vodi v severnoameriški košarkarski ligi NBA, je doma izgubila proti Phoenix Suns s 94:106. Boston ima zdaj 69,8 odstotno razmerje zmag in porazov. Tokrat prosti Denver Vlatka Čančarja se je tako z 69,2 odstotki na prvem mestu na zahodnem delu in skupno drugem še bolj približal vodilnemu moštvu.

jz/zzb/nem/jz
© STA, 2023