Jutranjo nesrečo na pomurski avtocesti povzročil voznik avtobusa

Murska Sobota, 3. februarja - Jutranjo nesrečo na pomurski avtocesti pri Gančanih je po do zdaj zbranih podatkih povzročil voznik avtobusa romunskih oznak, ki je zapeljal desno z vozišča, kjer se je avtobus s priklopnikom prevrnil na bok v jarek. Na njem je bilo 26 potnikov in trije šoferji. Potnik in dve potnici so na kraju umrli, trije pa so bili huje poškodovani in se zdravijo v bolnišnici, je v izjavi za medije pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Murska Sobota Suzana Rauš.

Murska Sobota.
Izjava predstavnice za odnose z javnostmi Policijske uprave Murska Sobota Suzane Rauš o prometni nesreči na pomurski avtocesti.
Foto: Murski val

Policisti po njenih besedah o nesreči še zbirajo obvestila, ogled nesreče na kraju pa vodi preiskovalna sodnica, ki je odredila izredni tehnični pregled avtobusa in strokovni pregled za šoferje.

O državljanstvu potnikov še nimajo podatkov, prav tako ne o tem, kam so bili namenjeni in koliko so bili stari umrli. Po doslej znanih podatkih pa med potniki ni bilo otrok.

spc/apo/mo
© STA, 2023