Vreme: Ponoči bodo ponekod v severovzhodni Sloveniji občasne padavine

Ljubljana, 2. februarja - Meja sneženja bo nizko. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 2 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo več jasnine na zahodu, na vzhodu pa bo več oblačnosti. Zjutraj bo ponekod na Primorskem pihala šibka burja, čez dan bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod bo precej jasno. Pihal bo severni veter, na Primorskem burja. V nedeljo bo večinoma oblačno in hladneje.

Vremenska slika: Nad Atlantikom in zahodno Evropo vztraja obsežno območje visokega zračnega tlaka, nad vzhodno Evropo pa je ciklonsko območje. K nam v nižjih zračnih plasteh z vetrovi zahodnih smeri priteka razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči in v petek bo v krajih severno in vzhodno od nas precej oblačno, v Avstriji bodo občasno padavine, večinoma kot sneg. Drugod bo dokaj jasno. V petek bo v krajih vzhodno od nas pretežno oblačno, možne bodo rahle padavine. Več oblačnosti bo občasno tudi v krajih severno od nas. Drugod bo večji del dneva sončno. Pihal bo jugozahodni veter.

vv/vv
© STA, 2023