Vreme: Oblačnost se bo povečala

Ljubljana, 31. januarja - Zvečer se bo oblačnost od severa prehodno povečala. Ponoči se bo razjasnilo. Zjutraj bo precej jasno, nekaj oblačnosti bo na Primorskem in severovzhodu Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, na Primorskem okoli 0, v alpskih dolinah in v mraziščih do -10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo delno jasno, občasno bo povečana koprenasta oblačnost, na Primorskem bo tudi nekaj nizke oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 12 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek in petek bo zmerno do pretežno oblačno, a povečini suho vreme.

Vremenska slika: Naši kraji so na obrobju območja visokega zračnega tlaka, ki se nahaja nad delom zahodne Evrope in Atlantika. Od severozahoda v višinah nad naše kraje doteka nekoliko toplejši in razmeroma suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer se bo oblačnost od severa prehodno povečala. Ponoči bo delno jasno, več oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas. Ob severnem Jadranu bo nastalo nekaj nizke oblačnosti. V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

ej/ej
© STA, 2023