Pregled - Slovenija, 29. 1. (nedelja)

Ljubljana, 29. januarja - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije v nedeljo, 29. januarja.

SLOVENJ GRADEC/VELENJE - Dars je za ponudbeno ceno 55,4 milijona evrov gradbena dela na sklopih B in H severnega dela tretje razvojne osi, ki zajemata območje ob Škalskem jezeru in del navezovalne ceste Konovo, oddal konzorciju družb Strabag gradbene storitve in ljubljanski podružnici Strabag AG.

MARIBOR - Mariborsko občinsko podjetje Mestne nepremičnine poziva zainteresirane ponudnike k oddaji ponudbe za najem gostilne Pri treh ribnikih, ki velja za najstarejšo gostilno v Mariboru. Ponudbe zbirajo do 2. februarja, iščejo pa nekoga, ki bo v tem objektu v Mestnem parku ponujal lokalno kulinariko.

KRANJ - V gorah se je konec tedna zaradi nesreč zvrstilo več helikopterskih reševanj. Tri je opravila policijska letalska enota z dežurno ekipo za helikoptersko reševanje v gorah, še eno pa je zaradi zasedenosti policijskega helikopterja opravila reševalna ekipa Slovenske vojske, so sporočili iz policije in opozorili na zahtevne razmere v gorah.

DUBAJ - V Dubaju se začenja sejem Arab Health, največji specializirani sejem medicinske opreme in pripomočkov, zdravil, zdravstvene oskrbe ter storitev na arabskem polotoku. Pod okriljem javne agencije Spirit Slovenija bo svoje storitve in izdelke na sejmu predstavilo 13 slovenskih podjetij.

BAD MITTERNDORF/HINTERZARTEN - Slovenski skakalec Timi Zajc je na nedeljski tekmi v poletih na Kulmu s skokoma dolgima 234 ter 230,5 m. Prav tako je drugo mesto osvojila slovenska smučarska skakalka Ema Klinec na drugi tekmi svetovnega pokala v Hinterzartnu.

sag/sag
© STA, 2023