Pregled - Slovenija do 15. ure

Ljubljana, 29. januarja - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije do 15. ure.

SLOVENJ GRADEC/VELENJE - Dars je za ponudbeno ceno 55,4 milijona evrov gradbena dela na sklopih B in H severnega dela tretje razvojne osi, ki zajemata območje ob Škalskem jezeru in del navezovalne ceste Konovo, oddal konzorciju družb Strabag gradbene storitve in ljubljanski podružnici Strabag AG.

MARIBOR - Mariborsko občinsko podjetje Mestne nepremičnine poziva zainteresirane ponudnike k oddaji ponudbe za najem gostilne Pri treh ribnikih, ki velja za najstarejšo gostilno v Mariboru. Ponudbe zbirajo do 2. februarja, iščejo pa nekoga, ki bo v tem objektu v Mestnem parku ponujal lokalno kulinariko.

DUBAJ - V Dubaju se začenja sejem Arab Health, največji specializirani sejem medicinske opreme in pripomočkov, zdravil, zdravstvene oskrbe ter storitev na arabskem polotoku. Pod okriljem javne agencije Spirit Slovenija bo svoje storitve in izdelke na sejmu predstavilo 13 slovenskih podjetij.

BAD MITTERNDORF - Vseh sedem slovenskih smučarskih skakalcev se je uvrstilo na drugo posamično tekmo svetovnega pokala na Kulmu. Najboljši med njimi je bil Timi Zajc na drugem mestu.

sag/sag
© STA, 2023