V ZZB s spominsko slovesnostjo obeležili dan spomina na žrtve holokavsta

Ljubljana, 22. januarja - Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve holokavsta je danes v organizaciji Zveze združenje borcev za vrednote NOB v Ljubljani potekala spominska slovesnost. Slavnostna govornica, ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je poudarila, da si je treba prizadevati za zajezitev kulture sovraštva, saj ta lahko privede do najhujšega nasilja in zla.

Ljubljana, Kulturni center Španski borci.
Slovesnost internirancev vseh taborišč in njihovih svojcev, ki jo je ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta pripravila Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Zahvalila se taboriščnicam in taboriščnikom. Po njenih besedah njihova travmatična izkušnja predstavlja zgodovinsko dediščino slovenske družbe, ki je ne smemo in ne bomo nikoli pozabili, zmanjševali, relativizirali, še najmanj pa zanikali.

Predsednik zveze združenj borcev Marjan Križman pa je izpostavil, da se zavzemajo za zakon, ki bo preprečil sovražni govor, saj da se je ta v času prejšnje vlade razširil na vse državljane in v vse pore našega življenja.

mo/sk
© STA, 2023