Pregled - Slovenija do 15. ure

Ljubljana, 22. januarja - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije do 15. ure.

LJUBLJANA - Zaradi močnega vetra je Agencija za okolje tudi za danes izdala oranžno vremensko opozorilo za večino države. Še bolj vetrovno bo v ponedeljek, ko je ob sneženju pričakovati tudi snežne zamete in vetrolome. Veter bo najmočnejši v jutranjih urah. Burja bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrosti do 140 kilometrov na uro. Veter je težave povzročal že s soboto zvečer, predvsem na ilirskobistriškem, kjer so sunki burje podrli več dreves.

KOBARID - V Kobaridu je v soboto po dveh letih spet potekalo tradicionalno novoletno srečanje Slovencev Videmske pokrajine in Posočja. Slavnostni govornik je bil minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon, srečanja so se udeležili številni gostje iz Videmske pokrajine in Slovenije.

PTUJ - Policisti še naprej intenzivno zbirajo obvestila o okoliščinah sobotnega tragičnega dogodka v Termah Ptuj, ko je otrok po utapljanju v bazenu umrl v bolnišnici. Policisti nadaljujejo preiskavo suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

mo/mo
© STA, 2023