V Levici podprli današnjo stavko bolnikov

Ljubljana, 10. januarja - V Levici so prepričani, da se lahko nedostopnost zdravstvenih storitev resnično rešuje le znotraj javnega zdravstvenega sistema. Pri tem bodo vztrajali tudi v vseh naslednjih krogih pogovorov o zdravstvenih reformah znotraj vlade, so napovedali v stranki. Dodali so, da v tem duhu podpirajo tudi zahteve današnjega protestnega shoda.

Ljubljana.
V civilni iniciativi Glas ljudstva so za 10. januar, dan pred napovedano zdravniško stavko, napovedali veliko stavko bolnikov. Zahtevajo dostop do družinskega zdravnika za vse, ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in ustavitev odtekanja javnega denarja k zasebnikom.
Foto: STA

S protestnimi shodi bo namreč danes po številnih krajih po Sloveniji potekala stavka bolnikov. K udeležbi so pozvali v civilni iniciativi Glas ljudstva. Kot so sporočili iz Levice, je podporo na svojih družbenih omrežjih že izrekla tudi večina njihovih vidnih predstavnikov ter pozvala članstvo k udeležbi na protestnem shodu.

V Levici ob tem poudarjajo, da je slovenski javni zdravstveni sistem že desetletja na udaru postopne in vztrajne razgradnje.

apo/tz/apo
© STA, 2023