SDS z zahtevo za izredno sejo DZ na temo katastrofalnih razmer v zdravstvu

Ljubljana, 10. januarja - Poslanska skupina SDS zahteva sklic izredne seje DZ na temo katastrofalnih razmer v zdravstvu. Predloge treh priporočil, ki so jih pripravili za odločanje v DZ, je vodja poslancev SDS Jelka Godec predstavila na novinarski konferenci.

Ljubljana.
Novinarska konferenca, na kateri je vodja poslanske skupine Jelka Godec predstavila zahtevo poslanske skupine SDS za sklic izredne seje DZ na temo razmer v zdravstvu.
Foto: STA

Predlagajo, da DZ pozove vlado, naj v 30 dneh v sodelovanju s stanovskimi in sindikalnimi organizacijami s področja zdravstva pripravi in predlaga nov plačni sistem v zdravstvu. V sodelovanju z vsemi parlamentarnimi strankami, strokovnimi, stanovskimi in drugimi interesnimi organizacijami v zdravstvu in združenji pacientov pa pripravi zakon o interventnih ukrepih v zdravstvu.

V skladu s predlogom priporočil bi DZ vlado tudi pozval, naj nemudoma predlaga spremembo zakona o javnem naročanju, s katerim bi ponovno uvedli sistem referenčnih cen na področju nabave medicinskega materiala.

tz/apo/apo
© STA, 2023