Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 9. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - V odločilnih tekmah za naslov državnega prvaka v hokeju se bosta tudi to sezono pomerila tradicionalna tekmeca z Jesenic in iz Ljubljane. A letos je termin finala nenavadno zgoden, saj bo finalna serija na vrsti že drugi januarski teden. Prva tekma, moštvi igrata na dve zmagi, bo v torek v Tivoliju.

HOBART - Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je uspešno začela nastope na turnirju v avstralskem Hobartu z denarnim skladom 242.800 evrov. V prvem krogu turnirja dvojic je skupaj z Japonko Eri Hozumi ugnala belorusko-rusko navezo Lidija Marozava - Jana Sizikova s 7:5, 7:6.

MELBOURNE - Na prvem teniškem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu Avstralije, bodo letos lahko nastopali tudi igralci s covidom-19, pod pogojem, da se počutijo dovolj fizično pripravljeni za igranje tekem. Organizatorjem ni več treba prijaviti pozitivnega koronskega testa, je časnik The Age danes citiral šefa avstralskega tenisa Craiga Tileyja.

LJUBLJANA - Poljakinja Iga Swiatek je še naprej vodilna na teniški lestvici ženske krovne zveze WTA. Slovenki Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta nekaj mest izgubili. Zidanšek je 88., medtem ko je Juvan izpadla iz najboljše stoterice in zdaj zaseda 106. mesto.

LJUBLJANA - Ob začetku nove teniške sezone 2023 med prvo peterico moške lestvice ATP ni sprememb. Na vrhu kraljuje mladi Španec Carlos Alcaraz, ki pa zaradi poškodbe ne bo nastopil na uvodnem grand slamu sezone v Melbournu. Sledi mu rojak Rafael Nadal, tretji je Norvežan Casper Ruud. Med slovenskimi igralci je še vedno najvišje zdaj že nekaj časa športno upokojeni Aljaž Bedene, ki je 342., med prvimi tisoč igralci na svetu pa sta le še Bor Artnak na 682. ter Sebastian Dominko na 937. mestu.

OKLAHOMA CITY - Košarkarji Dallas Mavericks so tokrat brez prvega zvezdnika Luke Dončića, ki je počival zaradi bolečin v levem gležnju, v severnoameriški ligi NBA gostovali v Oklahoma Cityju. Brez Slovenca so gostitelji slavili zanesljivo zmago s 120:109, Shai Gilgeous-Alexander je bil prvi strelec Thunderja s 33 točkami.

zza/alz/tb/lr/zza
© STA, 2023