Povprečna vrednost študentskega obroka višja za 1,76 evra

Ljubljana, 5. januarja - Po navedbah Študentske organizacije Slovenije se povprečna vrednost študentskega obroka s 1. januarjem zvišuje za 1,76 evra, in ne 1,23 evra, kot so navajali sprva. Kot so pojasnili, je do razlik v vrednosti prišlo zaradi sprva nepopolnega zajema podatkov o ponudnikih študentske prehrane.

Ljubljana.
Študentska menza.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Zaradi hkratnega dviga subvencije bodo študenti tako po njihovih navedbah za posamezen obrok povprečno odšteli 1,08 evra več, in ne 55 centov, kot je ŠOS poročala pred nekaj dnevi.

Na ŠOS so sicer še vedno prepričani, da je dvig maksimalne možne vrednosti obroka edina rešitev za ohranitev sistema subvencionirane študentske prehrane, saj mora dovoljena vrednost obroka slediti dvigu stroškov za ponudnike prehrane v gostinskih lokalih.

Pristojno ministrstvo za delo zato pozivajo na sestanek, bi poskušali doseči dodaten dvig subvencije za prehrano.

vi/spc/spc
© STA, 2023