V Zadru pokopali Massima Savića

Zadar, 3. januarja - Hrvaškega pevca in skladatelja Massima Savića so danes pokopali na mestnem pokopališču v Zadru. Od glasbenika so se ob igranju Mozartovega Rekviema poslovili družina, prijatelji in številni glasbeni kolegi. Savić je umrl 23. decembra v 61. letu starosti po kratki in hudi bolezni.

Hrvaška, Zadar.
Na mestnem pokopališču v Zadru so danes pokopali hrvaškega pevca in skladatelja Massima Savića. Od glasbenika so se ob igranju Mozartovega Rekviema poslovili družina, prijatelji in številni glasbeni kolegi. Savić je umrl 23. decembra v 61. letu starosti po kratki in hudi bolezni.
Foto: Hina/STA

Pogreba so se med drugim udeležili glasbeniki Gibonni, Neno Belan, Tonči Huljić in Giuliano.

Savić je umrl konec minulega meseca po boju z rakom na pljučih, in to le mesec in pol po svojem zadnjem koncertu v zagrebški Areni. Za seboj je zapustil ženo in hčerko.

Rodil se je leta 1962 v Pulju, dvajset let pozneje pa je ustanovil art rock skupino Dorian Gray. Leta 1986 se je odločil za samostojno pot in do svoje smrti izdal več kot deset albumov. Prejel je devet porinov, najpomembnejših glasbenih nagrad na Hrvaškem.

tib/kb/kb
© STA, 2023