Vreme: Ponoči bo na vzhodu in severu deloma jasno, drugod megleno in oblačno

Ljubljana, 2. januarja - Ponoči bo na vzhodu in severu deloma jasno in ponekod megleno. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem na jugozahodu bo občasno rahlo deževalo. Jutranje temperature bodo na severu od 0 do 6, drugod od 6 do 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek zjutraj bo na severu in vzhodu še nekaj jasnine, na severovzhodu bo ponekod megleno, drugod bo večinoma oblačno. Dopoldne se bo povsod pooblačilo, predvsem v južni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Jutranje temperature bodo na severu od 1 do 6, drugod od 6 do 10, najvišje dnevne od 7 do 12, na jugovzhodu do 15 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo bo suho, oblačnost se bo čez dan trgala. V četrtek bo pretežno oblačno, na zahodu lahko pade kakšna kaplja dežja. Znova bo zapihal jugozahodnik, še naprej bo za ta čas toplo.

Vremenska slika: Nad južno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, nad severno Evropo pa se nahaja ciklonsko območje. Z jugozahodnim vetrom k nam še naprej priteka za ta čas zelo topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo severnem Jadranu in v Furlaniji-Julijski krajini oblačno, ponekod tudi megleno, v Gorskem Kotarju in Kvarnerju bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo precej jasno, po nižinah avstrijske Koroške bo zjutraj tudi nekaj megle ali nizke oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik, toplo bo. V torek čez dan se bo povsod pooblačilo, zjutraj bo po nižinah v krajih severno od nas megla. Predvsem v Gorskem Kotarju in v Kvarnerju bo občasno rahlo deževalo.

vv/vv
© STA, 2023