Pregled - šport, 31. 12. (sobota)

Ljubljana, 31. decembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v soboto, 31. decembra.

LJUBNO OB SAVINJI - Norveška smučarska skakalka Anna Odine Stroem je zmagovalka tretje tekme silvestrske turneje na Ljubnem ob Savinji. Slovenke so na prvi od dveh ljubenskih tekem ostale brez stopničk. Tik za njimi je na četrtem mestu končala Ema Klinec, Nika Križnar je bila šesta, Urša Bogataj pa deveta. Skakalke bodo imele na prvi dan leta 2023 na Ljubnem še zadnjo tekmo druge silvestrske turneje. Prva serija je na sporedu ob 16.30, še pred tem pa jih čakajo kvalifikacije.

GARMISCH - PARTENKIRCHEN - Najboljši smučarski skakalec to zimo Dawid Kubacki je zmagovalec kvalifikacij za drugo tekmo novoletne turneje, ki bo 1. januarja v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Odlično sta nastopila tudi Anže Lanišek in Timi Zajc. Poljak je zgolj za 1,2 točke ugnal Laniška na drugem mestu, tretji pa je bil Zajc, ki je za Kubackim zaostal za 4,1 točke. Na novoletno tekmo so se uvrstili vsi Slovenci.

VAL MUSTAIR - Švicarka Nadine Fähndrich in Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo sta zmagovalca uvodne sprinterske preizkušnje na novoletni turneji v smučarskem teku v Val Müstairju. Do točk se je v Švici od Slovencev prebil le Miha Šimenc, ki je po izpadu v četrtfinalu zasedel 29. mesto. Preostali štirje slovenski tekači so nastope končali v kvalifikacijah.

CELJE - Nekdanja olimpijska in svetovna prvakinja v judu Tina Trstenjak je ob zaključku leta 2022 potrdila konec športne poti, poroča časnik Delo. Gre za pričakovano potezo, saj judoistka vse od lanskih olimpijskih iger v Tokiu, kjer je osvojila srebrno kolajno, na tekmovanjih ne nastopa več.

ANTWERPEN - Nekdanji nizozemski nogometni zvezdnik Marc Overmars bo Silvestrovo preživel v bolnišnici. Zaradi blažje možganske kapi je namreč moral poiskati zdravniško pomoč, sporočilo iz kluba Royal Antwerpen povzema francoska tiskovna agencija AFP.

CHICAGO - V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta ponoči nastopila Goran Dragić in Vlatko Čančar ter se od leta 2022 poslovila z zmago. Chicago z Dragićem je s 132:118 ugnal Detroit, Denver pa je bil s Čančarjem boljši od Miamija s 124:119

zza/alz/ag/zza
© STA, 2022